ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Efskiofillon - About Us

Για την μορφή του δέντρου “εύσκιόφυλλον” αναφερόμαστε σε μία λεπτομέρεια από τη σύνθεση «Η προσευχή στο όρος των Ελαιών» του Μανουήλ Πανσέληνου στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους, επιθυμώντας να εκφράσουμε τη διαχρονικότητα της αγιογραφίας και το σεβασμό μας προς το έργο μεγάλων αγιογράφων.

The tree representing the “εύσκιόφυλλον” workshop was inspired by a detail from the ‘Prayer at the Mount of Olives” painting by Manuel Panselinos, adopted in honor of the timelessness of this art.

 

Μεθοδική δουλειά με σεβασμό στον χώρο

Το εργαστήριο εκκλησιαστικών τεχνών “εὐσκιόφυλλον” δημιουργήθηκε από τον Γ. Τάχο, Αγιογράφο, μετά από εμπειρία χρόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ιδιόκτητο εξοπλισμό για εργασία σε ύψος και επιλεγμένα, καινοτόμα υλικά που διασφαλίζουν την ποιότητα, την ασφάλεια και την οικονομία των προσφερόμενων υπηρεσιών. Παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε Ιερούς Ναούς αναφορικά με τον καθαρισμό / συντήρηση & αποκατάσταση τοιχογραφιών, τη συντήρηση & επιχρύσωση ξυλόγλυπτων αντικειμένων ή άλλων επιφανειών και την παραδοσιακή βυζαντινή αγιογραφία. Με σεβασμό στην ιερότητα του χώρου που υπηρετούν, τα συνεργεία του “εὐσκιόφυλλον” εργάζονται μεθοδικά και με τρόπο ώστε να διευκολύνουν την λειτουργία του ναού καθ’ όλο το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών.

Ο ναός που έκανε έργα ο αγιογράφος μας
Φωτο Slider 7
Λεπτομέρεια εικονουργίας 1
Λεπτομέρεια τέμπλου 6

Εν ώρα εργασίας

Προσήλωση και ποιότητα, κατά την διάρκεια της εργασίας μας.

  • Ο αγιογράφος μας 8
  • Ο αγιογράφος μας 7
  • Ο αγιογράφος εν ώρα εργασίας
  • Ο αγιογράφος μας 5
  • Ο αγιογράφος εν ώρα εργασίας 5
  • Ο αγιογράφος εν ώρα εργασίας 7
  • Ο αγιογράφος εν ώρα εργασίας 6
  • Ο αγιογράφος εν ώρα εργασίας 3

Βιογραφικό

Ο αγιογράφος μας 2

Ο Γεώργιος Τάχος, Αγιογράφος, έζησε και σπούδασε στην Λάρισα, την Ιταλία και την Αγγλία.

Μελέτησε αγιογραφία, θεολογία εικόνας και συντήρηση κοντά σε εξαίρετους αγιογράφους και συνέχισε την κατάρτιση του με εξειδικευμένα και πιστοποιημένα σεμινάρια τόσο στην αγιογραφία όσο και στην συντήρηση εικόνων & τοιχογραφιών. Εργάστηκε επίσης σε μονές του Αγίου Όρους, φιλοτεχνώντας ιδιαιτέρως τα φημιστά αγιορείτικα ταβάνια.

Στις συνεργασίες του περιλαμβάνονται Ιεροί και Μητροπολιτικοί Ναοί στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου, Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας, Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού κ.α.

Georgios Tachos, Icon Painter, lived and worked in Larissa, Italy and in the UK.

He studied icon painting with accredited iconographers and continues with his life-long learning in icon painting and restoration with certified seminars. He has also worked in Mount Athos specializing in the hand-painted wooden ceilings.

His work features in Metropolitan churches across Greece.